Svårt för ungdomar att få egen lägenhet

Elisabet Weber är länsarkitekt på Länsstyrelsen i Skåne län och har kommenterat bostadssituationen i Skåne. Hon säger bland annat att det är svårt för den yngre generationen att flytta hemifrån. Det innebär att det finns bostadssökande och har man då inga lediga lägenheter så har man en brist. Elisabeth fortsätter med att berätta att i de kommuner där det inte tillförs så många småhus, för att det är svårt att få lån på banken till exempel, så är förutsättningen för en barnfamilj att flytta dit att någon flyttar från sin villa. Elisabet avslutar med att lägga till att vi har en åldrande befolkning och många bor ensamstående i sina villor. Att underlätta för dem att flytta är en utmaning för samhället. Det är också ett skäl att staten har tillsatt extra pengar att söka för bostäder till äldre.

Läs mer om detta på SR.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *