Minskat inkomstkrav för boende i hyreslägenhet

Tre stora bostadsbolag i Västerås, nämligen Mimer, Sandvikenhus och Uppsalahem har valt att slopa inkomstkraven för att få en hyreslägenhet. Risken för att hyresskulden skulle öka på grund av sena hyror, eller oförmågan att betala var hög. Det har däremot visat sig gå i helt rätt riktning, och det har än så länge inte påvisats någon negativ riktning för de boende i hyreslägenheter skötta av bolagen. Det har därför visat sig att om inkomstkraven inte har en reell funktion, så är det endast en bidragande faktor till en ojämställd bostadsmarknad. Detta har bolagen i Västerås nu fått bukt på, och samtidigt ökat inflytandet över en mer jämställd och inkluderande marknad för hyreslägenheter.

Här kan du läsa mer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *