Svårt för Helsingborgshem att nå målet med trygghetscertifierade fastigheter

Under de senaste åren har cirka 2000 lägenheter i Helsingborgshems bestånd fått en trygghetscertifiering, och ytterligare 200 är på gång. Målet på 67 fastigheter kommer dock bli svårt att uppnå, då de nu endast kommit upp i 27 fastigheter. Anledningen till detta är att många av hyresgästerna har tackat nej. Konceptet trygghetsvertifiering innebär bland annat exempelvis bättre belysning, elektronisk passage och trygga cykelparkeringar. Priset för hyresgästerna rör sig om en hyreshöjning på mellan 100-250 kronor, och denna hyreshöjning tros vara orsaken till att en del väljer att tacka nej.

Läs mer om trygghetscertifieringen i Helsingborgshem här på Hem & Hyra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *